19-те задържани за производство на цигари остават в ареста

Обвинението е за държане и продажба на стоки без бандерол в големи размери

Късно снощи Пловдивскияj районен съд реши да остави в ареста 19-те задържани за нелегално производство на цигари без бандерол, сред които са и двама пловдивчани, сочени за организатори, предаде БНР Пловдив. Обвинението срещу всички е за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол в големи размери. За това  престъпление законът предвижда до осем години затвор. 

Според съда е налице обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са им повдигнати обвинения. Макар да не съществува опасност същите да се укрият има реална опасност да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Определението не е окончателно и при обжалване и протест делото ще се гледа на 4 септември в Окръжния съд.  

Освен 19-те задържани, четирима от групата са обявени за общодържавно издирване.  Мащабна престъпна схема за производство на незаконни цигари бе разкрита при акция на пловдивската полиция в края на миналата седмица. Изетти бяха над 40 тона тютюн за 7 милиона лева и хиляди кутии цигари за  милион и половина лева. Нелегални цигарени фабрики бяха открити в Тутракан, Горна Оряховица и в Дупница.