Радев скочи на институциите: Раздухвали скандала с катастрофата на баща му

Президентът намеси и съдебната власт в изказване по повод инцидента край Своге

Президентът Румен Радев отправи обвинения към институции, които раздухвали инцидента в Харманли. На 17 август Георги Радев блъсна инвалид с триколка на кръгово кръстовище в града. За катастрофата се разбра повече от седмица след пътния инцидент. МВР и прокуратурата започнаха разследвания как се е стигнало до покриването на инцидента.

„Цели институции са впрегнати да раздухват случая в Харманли, за да прикрият реалните скандали“, заяви днес Радев пред журналисти. И допълни медиите да не очакват от него да коментира пътен инцидент. За това имало съответните компетентни органи.

Въпреки това, президентът коментира катастрофата край Своге, в която загинаха 17 човека. Според него трагедията осветила „порочната система в обществените поръчки и строителството“.

Радев намеси и съдебната власт в коментара си случая. „Мисля, че за породен път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние очакваме присъди“, заяви той. И допълни, че независимо какво щяло да е заключението на следствието, пътят бил лош, а парите били „изядени“.