Добро настроение, феърплей и хубав баскетбол този уикенд в Пловдив!

Д.Чанков, организатор: Надявам се този турнир да се превърне в традиция

На 1-ви септември от 9:00 часа феновете на играта с оранжевата топка под тепетата ще се радват на целодневен турнир по 3х3 баскет за всички възрасти. Генералният спонсор на надпреварата MAX-Sport 3x3 Bulgaria и Младежки център-Пловдив ще предоставят перфектни условия за игра на малки и големи на баскетболната площадка на "Младежки Център Пловдив", намиращ се на Гребната база.

Димитър Чанков, организатор на турнира, в блиц интервю специално за Plovdiv.utre.bg:

- Г-н Чанков, вие сте един от организаторите на 3x3 турнира за стрийтбол в Пловдив този уикенд. Как се стигна до неговото осъществяване?

- За този турнир имаме идея от много време и се радвам ,че я осъществихме. Без хората, които подпомогнаха това събитие, това нямаше да се случи.  Изказвам  своята благодарност на спонсорите на събитието - фирмите НТТ3 ООД, Locator BG, Българско баскетболно общество, Младежки център - Пловдив и много други хора, които обичат играта с оранжевата топка. Надявам се този турнир да се превърне в традиция.
 -Какви са вашите очаквания?
 - Очакванията ми се да има добро настроение, хубав баскетбол и, разбира се,  феърплей както на терена, така и извън него. Организационно сме се погрижили за всеки детайл и очаквам доста отбори извън Пловдив да се включат в надпреварата. Всеки е добре дошъл и изживяването - гарантирам - ще е на високо ниво.

- Направихте отбор в българската Баскетболна лига за новия сезон 2018-2019 г.   Нещо повече да ни кажете за него?
- Отборът се казва MAX SPORT - изцяло заслуга е на нашия благодетел Николай Танев и неговата фирма НТТ3 ООД, с негови средства закупихме екипи и баскетболни принадлежности, изцяло даваме шанс на подрастващи деца да трупат мачове, опит и знания. Да се сблъскат с мъжки баскетбол в тази възраст за тях е предимство и след време ще им е от полза. Българската баскетболна лига предоставя приблизително двадесет мача на сезон без плейофите, високо ниво на организация, оспорвани срещи, статистика, видеозаснемане. Много отбори от подрастващите заявиха участие тази година, което е нормално на фона на малкото мачове, които се играят при юношите. Това е възможност да поддържат игрови ритъм целогодишно.