Полицията взима мерки за дербито ПФК "Ботев“ и ПФК "ЦСКА Сф

Срещата е от 18.45 ч. на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“

От страна на областната дирекция на МВР са предприети мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив във връзка с предстоящия футболен мач от 18.45 ч., на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул.”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.
На изградените контролно-пропускателни пунктове в зоната на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите и ще реагират незабавно при установени  нарушения на Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16.00 часа.
ОДМВР – Пловдив напомня на феновете да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/.