Русенски студенти участваха в "Летен университет" в Албена

Младежите са се състезавали също в 10 вида спорт

Близо 400 студенти от над 25 български висши училища са се включили в поредното ХVI-то издание на "Летен университет", което се е състояло в курортния комплекс "Албена" от 23 до 29 август тази година. Сред тях са били и осем русенски студенти, водени от председателя на Студентския съвет Станимир Бояджиев, съобщават от Русенския университет.
Академичната част на проекта била открита с лекцията "Блокчейн технологии в образованието - що е то?" на Християн Даскалов - директор на Националния студентски дом. В следващите дни е имало презентации и дискусии по темите "Дигитален маркетинг" и "Състоянието на правната уредба в България. На какво може да ни научи правото".
Младежите са се състезавали също в 10 вида спорт.
"Летен университет" е проект на Националното представителство на студентските съвети. Началото му било поставено като "Национални студентски игри" през 2002 г., а от 2009 г. инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Целта е да се създадат условия за изграждане на активен диалог между студентските общности чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.