Повдигат обвинения на 6 от задържаните при акцията в хотели

Крими

02-09-2018, 12:37

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Прокуратурата обяви, че това е най-голямото данъчно престъпление в новата ни история

Най-малко 10 милиона в левове и евро са задържани при разследването на семейство Арабаджиеви, след като прокуратура и разследващи нахлуха в хотел Маринела в София, хотел Марица в Пловдив, както и други офиси на фамилията. Наложило се през нощта БНБ да предостави броячни машини, за да се пресметнат банкнотите. Конфискувани са и луксозни автомобили. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, предава България он еър.

При акцията бяха задържани 10 души. Обвинения ще бъдат повдигнати на шестима. Сред тях е и Вълчо - синът на бизнесмена и собственик на хотелите Ветко Арабаджиев.

Най-голямото данъчно престъпление в новата ни история – така от специализираната прокуратурата определиха спецакцията. Мъжът ще отговаря пред съда за пране на пари. За самия Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела има издадена европейска заповед за арест, каза още Гешев.

От началото на август съпрузите са във Франция. Според разследващите престъпната група действала по четири схеми, чрез които укривали доходи и не плащали ДДС в огромни размери. Засега обвиненията са за избягване на плащане на 600 хиляди лева, но сумата можело и да нарасне, обясни заместник-главният прокурор.

Разследваните фирми са десетки от началото на 2018 година. От прокуратурата очакват да има натиск върху разследването.