Волен за Валери: Не може един човек да изнудва цялото правителство

Валери Симеонов има стар комплекс от мен, няма да се откажа да съм шеф на ПГ заради „мокрите му сънища“, заявява Сидеров

„Видях, че цялата пресконференция е подчинена на идеята Волен Сидеров да не е председател на парламентарната група на Обединени патриоти. Това, ако трябва да направим психологически анализ, издава много дълбокия стар комплекс на Валери Симеонов от мен“. Това заявява в интервю за ПИК председателят на ПГ на Обединените Патриоти Волен Сидеров.

Той е категоричен, че не е готов да отстъпи председателското място в ПГ на коалицията.

„Защо трябва да съм готов на такова нещо? Защото го е пожелал Валери Симеонов в мокрите си сънища ли? Защо трябва да съм готов? Него питате ли го дали е готов да се оттегли от поста вицепремиер, където направи доста поразии?“, пита политикът.

Според лидерът на Атака, Симеонов винаги му е завиждал.

„Щом като парламентарната група не върви, ще обсъдя сега творчески идеи как може да се реши въпросът, но това, което той поставя като изнудване, е неприемливо. Говоря за изнудванията към правителството. Крайно време е премиерът да се произнесе по темата за изнудванията на Валери Симеонов и да каже ясно и категорично, че така не може да се продължава. Не може един човек да изнудва цяло правителство, да създава смутове и да действа по този деструктивен начин“, обяснява Сидеров.

Според шефа на ПГ на патриотите е време за обединение за оставката на колегата му Симеонов.

„Не може един човек с комплекси на командир на поделение да играе с търпението на правителство, държава, политически сили, парламент и т.н.“, категоричен е той.