Пиян шофьор предизвика катастрофа днес

Той е без сериозни наранявания

Пиян шофьор е без сериозни наранявания, след като предизвика катастрофа днес. Минути след 1 часа на тел. 112 било съобщено, че лек автомобил „Рено“ се блъснал в бетонна конструкция на асмалък пред имот в село Куртово Конаре. Пристигналите на място полицейски служители установили, че зад волана на колата бил  29-годишен мъж, чиято алкохолна проба отчела над 2 промила. Той е отведен за едно денонощие в РУ –Стамболийски, образувано е бързо производство.

Ден по-рано подобни действия били предприети и спрямо трима нарушители на правилата за безопасност на движението в Пловдив. В ареста на Първо РУ попаднала 22-годишна от града, хваната на кръстовище между ул.„Братя Бъкстон“ и бул.„Ал. Стамболийски“ да управлява лек автомобил „Сеат“ под въздействието на наркотици.

За шофиране след употреба на алкохол във Второ РУ били отведени пловдивчани на 19 и 38 години. На бул.„Копривщица“ по-младият бил седнал зад волана на лек автомобил „Ауди“ с над 1,3 промила, а на ул.„Иван Вазов“ мъжът се бил качил в лек автомобил „Ситроен“ с над 1,4 промила.