Модерни площадки за игра радват децата от "Коматево“

Съоръженията са на стойност 80 000 лева

4 нови площадки за игра за децата в детска градина „Ралица“ в район Южен бяха открити днес. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Южен  Борислав Инчев видяха на място съоръженията, чиято стойност възлиза на 80 000 лева и са отпуснати от бюджета на Община Пловдив. Заедно с новопостроеното крило на детската градина децата вече се радват на катерушки, люлки, пързалки, около които има ударопоглъщата настилка. Сложени са и допълнителен брой пейки, оформени са беседки, пясъчници.
Така детската градина вече разполага с напълно обновени съоръжения за игра.
„Изказвам благодарността на колегията от детската градина и на родителите от квартал Коматево към господин Тотев и господин Инчев за новите детски площадки“, заяви Мариана Радичева, директор на детското ДГ „Ралица“.
В момента се ремонтира и помещение, което да приеме децата от още една първа група. За целта от бюджета на града бяха отделени 30 000 лева за ремонт и 10 000 лева за обзавеждане.
„Това беше много необходимо за хората, които живеят в квартала, тъй като имаше недостиг на места в градината. Сега след като „Коматевско шосе“ вече е готово, родители от район Южен могат да водят децата си тук, с което решаваме част от проблема с липсата на свободните места в детските градини“, посочи кметът Иван Тотев. Това е  градината с най-голям двор, посещават я и деца, които живеят в близките до Пловдив села.
Капацитетът на градината е 6 групи детска градина с по 22 деца и две яслени групи с  по 18 деца до 3 години.
В момента се довърша ремонтът в детска градина „Малина“, където бяха разкрити две нови допълнителни групи за 17 септември.
„С изключение на детска градина „8-ми март“ всички останали градини са готови са посрещнат децата през новата учебна година“, уточни кметът на район Южен Борислав Инчев. Той допълни, че  6 детски заведения от района са кандидатствали по програмата на Община Пловдив за финансиране обновяването на площадките за игра.
Кметът Иван Тотев не пропусна да отбележи, че предстои улиците в квартала да бъдат асфалтирани и припомни,  че от бюджета на Община Пловдив са отпуснати 1 милион лева.
„В момента се прави организация по старт на строителните дейности по улиците „Бадемите“ и „Лозарска“. Ако тази година ремонтите приключват догодина, ще бъдат ремонтирани и други улици.
В квартал „Коматево“ е изградена и нова детска площадка на площ от  280 кв. метра в междублоковото пространство на улица „Лозарска“. Поставени са допълнителен брой пейки, около нея са изградени нови тротоари. Това е четвъртата детска площадка за игра за района за тази година. Стойността й е 53 000 лева.