От движение „Възражданe“ искат оставката на депутата Йордан Апостолов

Заради нападение над земеделски производител

Земеделският производител от добричкото  село Славеево Евгени Минчев  ще повдигне обвинение срещу депутата от НФСБ Йордан Апостолов. Обвинението за заплаха и нападение. Инцидентът е станал на 27 август, но гласност за случая бе дадена едва на 3 септември на пресконференция на председателя на Възраждане Костадин Костадинов в Добрич, в която участва и пострадалият.
„От три години спрямо нас се упражнява косвен тероризъм.  Йордана Апостолов се почувства недосегаем, сподели Минчев. Повод за  ситуацията  е станал рибарникът на депутата, чиито отпадни води се оттичат в имот на Минчев. За целта той извикал инспектори на РИОСВ, които да установят щетите.
По случайност, в деня на проверката на място е и депутатът Йордан Апостолов. „Дойде  с  един заплашителен вид и  каза: ” Ще те закопая и никой няма да те намери!”. Последва удар или сблъсък и когато се отдръпнах, той посегна и ми скъса тениската. В момента в който видях, че нещата загрубяват, се обадих на 112. Тогава поведението му коренно се промени.  Дойдоха от полицията. Необяснимо за мен остава защо РИОСВ не ми предоставиха протокола от проверката”, каза още Евгени Минчев.
„За случая е сезирана и Софийска градска прокуратура, защото тя е специализирания орган, който се занимава с разследвания срещу депутати. Тепърва обаче ще гледаме как ще се задейства тромавата процедура и дали имунитетът на депутата ще бъде отнет. Йордан Апостолов е законотворец и ако той има елементарна съвест на човек, гражданин, българин и патриот би трябвало сам да си подаде оставката и ние настояваме за това“, подчерта председателят на Възраждане. Той припомни, че и Народното събрание има зам.-председател, който е съден за организирана престъпна група, но това не му пречи да управлява държавата.