Костадин Костадинов: Ще подаде ли оставка кметът на Добрич?

Йоданов, трябва да поеме политическата отговорност за слабия резултат на Реформаторския блок, заяви на пресконференция лидерът на „Възраждане”

Бившият директор на Регионалния исторически музей и лидер на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов тълкува днес на пресконференция ниския вот за реформаторите като „звучен електорален шамар“ за кмета Йорданов. Добрич не се управлява добре и това е видно, каза Костадинов и очаква кметът да си подаде оставката, както направи бившия премиер Бойко Борисов, след недоверието на избирателите на президентските избори. Това би било логическата политическа постъпка при такъв нисък резултат за партия, на която си областен координатор, допълни Костадинов.

Припомняме, че бившият директор на РИМ – Добрич  води дело срещу кмета за неправомерно уволнение. Днес обаче Костадинов заяви, че искането му за оставка нямало връзка с  личния  конфликт.

Костадин Костадинов обяви, че в Добричка област резултатът от преминалите избори на ПП „Възраждане“  е  1,56 % от гласовете, като за страната е 1,1%, а в чужбина -  2,1 %. Най-много са гласувалите за партията във Варна, Добрич и София. Направихме кампания с 5 000 лева, предимно през Фейсбук, заяви Костадинов. Той е  сигурен, че  „Възраждане“ ще бъде много силно представена в следващото Народно събрание.  

След като се оповестят резултатите от вота официално, от ПП „Възраждане” ще информират Сметната палата, че искат субсидията им  от  416 000 лева  да бъде разпределена за българите в чужбина, културни политики и други. Костадинов смята, че партиите трябва да се издържат от дарения и допълни, че у нас партийната субсидия е най-висока в света, което според него е  цинично.