Бащата на виден протестър в управата на „Трейс“

Синът - бивш депутат, бащата - виден юрист

Авторитетният съдия Владислав Славов, който е баща на сегашния протестър и бивш депутат от Рефоматорския блок Петър Славов, също е бил в управата на „Трейс“, пише ПИК.

Строителната фирма стана печално известна с изграждането на отсечката от пътя край Своге, където фатален инцидент с автобус погуби 17 души.

Трагедията стана повод за политическо говорене. В удивително единение с БСП, борците срещу корупцията, известни още като протестъри, съзряха в страшната трагедия, олицетворение на корупцията, тъй като в борда на фирмата по различно време се оказаха известни личности като Антон Дончев, Михаил Миков, Стефка Костадинова, акад. Стефан Воденичаров, Данаил Кирилов, Румен Порожанов и др.

Владислав Славов е изключително уважаван юрист, бивш конституционен съдия, бивш член на Висшия съдебен съвет и пръв председател на Върховния административен съд. Около името му никога не са се завъртали корупционни скандали.

Синът му Петър Славов също е юрист с десни убеждения, изключително близък приятел на бившия лидер на СДС Мартин Димитров и сегашен участник в политическото ръководство на партията, основана от Димитров - "Нова република". В 43-о народно събрание Славов се прочу с внесен законопроект, с който 28 години след демократичните промени в България искаше да се провежда лустрация.

Покрай скандалите с "Трейс" обаче кротко си замълча и не се включи в протестърския хор за вихрещата се корупция, която поглъща човешки животи, макар много известни българи да бяха обругани заради участието си в борда на фирмата.

Това е поредният двоен аршин в протестърските представи за демокрация, пише медията.