ВМРО Пловдив раздаде над 1 500 знамена

За поредна година тази инициатива се приема добре от хората

Повече от 1500 трибагреника раздадоха на площад "Съединение" председателят на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев, народният представител Александър Сиди и ръководството на организацията в града. След като приключи традиционният веломаратон по случай празника на града, пловдивчани започнаха да се струпват на опашка около войводите, за да си получат ежегодния подарък – българското знаме. И малки, и големи останаха с приятна емоция, горди от докосването на националния трибагреник.

Инициативата на ВМРО продължи и в три от районите на града – "Южен", "Източен" и "Западен".

В "Южен" кметът на района Борислав Инчев и заместникът му Апостол Шопов раздадоха знамена в парк „Белите брези“. „Радвам се, че за поредна година тази наша инициатива се приема толкова добре от хората. Нека по празниците да слагаме знамената на видни места, защото са символ на държавността и духа български", сподели председателят на местната патриотична организация.

В район "Източен" Павел Милушев зарадва гражданите край магазин „Триумф“ на ул.„Лев Толстой“, а в район „Западен“ Димчо Петров подаряваше знамена в парка на ул.„Копривките“. И на двете места имаше множество хора, дошли с желанието да притежават вкъщи българското знаме.