МВР: Бащата на президента е трябвало да даде предимство

Има подмяна на фактите, доказва проверката по случая

Приключи проверката на потулената катастрофа с участието на бащата на президента. Младши автоконтрольор беше уволнен вчера, а към останалите служители са предприети действия към дисциплинарни наказания в различна степен.

„Триколесното превозно средство не е трябвало да се намира там, но това не значи, че другият водач не трябва да му даде предимството. Не знам как този запис е изтекъл в медиите. Полицаят е могъл да види записа, от общината са предвидили компютър, но който полицаят е могъл да види след това записа и да прецени подробностите от произшествието“, обясниха на брифинг от МВР.

Те са категорични, че има подмяна на фактите и не инцидентът не е бил документиран както трябва.

„След проверката, сигналът е приет за основателен. Областният директор е назначил проверка, тя е приключила вчера с решение за уволнение.  Всичко може да видите, че кръстовището е организирано правилно. Вижда се ясно пътят с предимство. Вижда се, че водачът е навлязъл в кръстовището, той със сигурност е с предимство пред другия водач“, обясниха от МВР.

Повече от седмица инцидентът беше държан в тайна от обществеността. Вместо бащата на президента Георги Радев, глоба беше наложена на блъснатия. Освен това на видео кадрите ясно се вижда как местен шеф на БСП обръща съборената триколка.

Самият Георги Радев обяви в интервю, че няма починал човек и той не съжалява. Президентът пък обвини медиите, че раздухват случая.