На прощаване – транспортният бранш благодари на Московски

Транспортните фирми скочиха на Босия, питат вярно ли е че шофьорската книжка на дисидента е била отнемана два пъти

„Изказваме изцяло подкрепата си за министър Московски и сме загрижени, че при нас няма да е един голям професионалист“. Това заявиха от Съюза на международните превозвачи по време на пресконференция в БТА.

Председателят на сдружението Йордан Арабаджиев напомни, че предстои въвеждането на Мобилен пакет 1 и 2 в рамките на ЕС и това е съпроводено с голямо безпокойство в сектора.

„Министърът в оставка Ивайло Московски подари 10 години от живота си на транспортния бранш“, подчерта от своя страна Миролюб Столарски - заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

Столарски нападна остро Николай Колев - Босия, който с гладна стачка искаше оставката. „Който не работи, той не прави грешки“, коментира Столарски и припомни как след дни глад протестиращият дисидент тропал по масата на депутатите и хукнал да бяга от залата в Народното събрание „по-бързо и от спринтьора Юсеин Болт“.

От транспортния бранш питат дали два пъти е отнемана книжката на Николай Колев Босия - веднъж за алкохол, а вторият път за липса на контролни точки. Именно след оставката на транспортния министър видният дисидент обяви, че е победил, стачкувайки с глад нереалистичните 81 дни.

От сектора си спомнят участието на министър Московски при решаването на кризата с блокадите на българо-гръцка граница от гръцките фермери, проблемите на нашите превозвачи с турските митници, както и че е бръкнал в огромния икономически интерес на издаването на книжки и минаването на технически преглед на автомобилите в страната.

„Надяваме се бързо да въведем и новия министър, но изпращаме един достоен човек“, заявиха представителите на транспортните сдружения!