Путин: Обвинените за Скрипал са цивилни

Не са криминално проявени, обясни още руският президент

Руският президент Владимир Путин коментира случая с отравянето на семейство Скрипал и обвинените руски граждани. Той обясни, че двамата заподозрени от Лондон са цивилни и не са криминално проявени.

„Да, знаем кои са. Открихме ги. При тях няма нищо специално и нищо криминално, уверявам ви в това“, заяви Путин по време на Източния икономически форум във Владивосток. Той призова и двамата мъже да се обърнат към руските медии, за да разкажат своята версия на историята.

Миналата седмица Лондон обви, че зад отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия стоят двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов.  Британският премиер Тереза Мей пък съобщи, че двамата са част от ГРУ – руското военно разузнаване. Министърът по сигурността на Великобритания Бен Уолъс коментира, че руският президент е отговорен за нападението, тъй като разузнаването не може да действа без негово одобрение. Великобритания получи подкрепа и от САЩ, Франция, Германия и Канада по случая, които призоваха Москва да поеме отговорността си.