Над 1000 ученици очакват първия учебен ден в Добричка община

Добруджанци

12-09-2018, 13:10

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалът "Нашата мечта - да учим и живеем заедно" в Добричка община

160 са първокласниците

В Добричката община 1078 ученици очакват първия учебен ден, като за първи път училищният звънец ще бие за 160 първокласници, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА. При откриването на новата учебна година кметът на общината Тошко Петков ще подари на най-малките ученици учебни помагала.
В общината отварят врати едно средно, две обединени и десет основни училища. В 30 детски градини ще се обучават 620 деца. С ресурс от над 211 000 лева от общинския бюджет вече са направени ремонти на покривите на учебни сгради, подменена е дограма, обновени са физкултурни салони и класни стаи, асфалтирани са спортни площадки, посочват от общината. Основно са ремонтирани учебни работилници в обединеното училище "Добри Войников" в село Победа и е изграден нов учебен кабинет в средното училище "Никола Вапцаров" в село Карапелит. Предстои изграждането на пристройка към детската градина в село Батово, за да се осигури повече площ за децата.
За всички училища в общината от Регионалната здравна инспекция вече са издадени становища, че са готови за началото на учебната година. В подготовката се включиха и родители по европейския проект "Детска академия за толерантност", които почистиха прилежащите територии към детските градини и изработиха украса за първия учебен ден, информират от кметската управа.