Спира се спорният строеж в "Овча купел"

Жители се събраха пред сградата на Столичната община с искане строителството в района да бъде ограничено

Жителите на столичния квартал "Овча купел" на протест пред сградата на Столичната община. Хората настояват да бъде спряно строителството в района. Преди дни кола пропадна в строителен изкоп пред блок 412. При свличането беше засегнат и водопровод.

Протестът на жителите на "Овча купел" започна в 9 часа сутринта пред сградата на Столичната община. 15 минути след началото на протеста, хора от администрацията слязоха при протестиращите и ги поканиха на среща, за да се обсъдят проблемите на квартала и евентуалните им решения, предава България он еър.

От Столичната община съобщиха, че кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за спиране на строежа. Освен това служители на ДНСК вече правят проверка на разрешителните на строежа до блок 412, като се очаква след близо седмица резултатите да бъдат обявени.

За по-голяма безопасност проверка на конструкцията и стабилността е назначена и за блок 412. Общинарите обясниха, че към момента не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в "Овча купел". Следващата среща между общината и протестиращите ще се състои на 28 септември.

Тогава ще бъдат представени и резултатите на част от проверките. Протестиращите остават в протестна готовност.