Младежи ГЕРБ-Пловдив почистиха Дановия хълм

Включиха се в инициативата “Да изчистим Бъглария заедно”

Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив по традиция се включи в инициативата “Да изчистим Бъглария заедно” -  част от глобалното движение „Световен ден на почистването”, което представлява кауза с цел да обедини участници от над 120 страни по целия свят да почистят местата, на които живеят.

Тази година Младежи ГЕРБ се включиха в почистването на Дановия хълм /Сахат тепе/ в град Пловдив, организирано от Община Пловдив- Район „Централен”, Георги Стаменов - кмет на район "Централен" и JCI Plovdiv.

Докато големите почистваха, за малките имаше интересна работилница, в която децата се научиха как да оползотворят някои от нещата, които иначе изхрърляме, а всички събрани капачки бяха дарени за кампанията „ИКапачки за Бъдеще”.

“С всяка изминала година тази инициатива привлича все повече млади хора, това е прекрасно. Невъзможно е да изчистим България за един ден и това е ясно на всички, по-важен е примерът, който даваме. Каузата за по-чиста околна среда преминава през възпитанието, а най-доброто, което можем да направим в тази посока е да покажем добър личен пример”, заяви Мирослав Тенев от ръководството а МГЕРБ Пловдив.