Вълнуващи изненади очакват младоженците в Пловдив

Само тези, които си кажат "Да“ през "Празниците на Стария град“

Тази година Празниците на Стария град (17-23 септември) преминават под мотото „По трихълмието на времето“.
„Сватби в Стария град“ са най-новото изкушение, което очаква гостите на тазгодишните „Празници на Стария град“. За всички младоженци, решили да скрепят любовта си и да кажат заветното Да точно в Старинен Пловдив, и то по време на седмицата, в която се провеждат Празниците са предвидени много вълнуващи изненади, комплименти и подаръци.
Празниците на Стария град започват историята си през 2012 г. като еднодневно събитие, без бюджет, но с много положителна емоция, хъс, любов, съмишленици, с подкрепа от страна на приятели и от медиите в града под тепетата, спомнят си организаторите от ОИ „Старинен Пловдив“.
С годините броят на проявите се увеличи и днес празниците продължават цяла седмица, а събитията и начинът по който се случват, от подготовката до реализацията изпълват със смисъл мотото, с което Пловдив спечели титлата „Европейска столица на културата през 2019 година – ЗАЕДНО.
„Това не е просто дума, а философия“, убедени са организаторите и допълват, че винаги след приключването на този формат се раждат нови взаимодействия и партньорства, провокират се нови идеи и се зараждат приятелства. А това е истински „вдъхновяващо“, каквото беше мотото на Празниците през изминалата година. През 2018 година Празниците на Стария град (17-23 септември) ще преминат под мотото „По трихълмието на времето“. За пореден път екипът от „Старинен Пловдив“ ще вдъхнови и провокира пловдивчани и гостите на града да се докоснат или да преоткрият магията на Стария град.
Празниците продължават цяла седмица и са отворени за всички, които искат да почерпят от неповторимата атмосфера. В програмата са включени много и разнообразни събития, които ще се позиционират на различни локации. Събитийният маратон е за хора от всички възрасти и интереси.
Един от новите моменти през 2018 година е идеята на Общински институт „Старинен Пловдив“ в партньорство с ОП „Радостни обреди“ да изненадат със специален комплимент младите двойки, избрали да споделят красотата на сватбения си ден в някоя от емблематичните къщи – символи на Пловдив в Стария град. Младоженците и техните гости ще могат да се потопят в неповторимата атмосфера на избраното от тях място за изнесен ритуал – площада до галерия „Златю Бояджиев“ или двора на къща „Бирдас“. И за да превърнат този толкова специален ден в запомняща се приказка, младоженците получат безплатно ползване на избран от тях обект, стопанисван от ОИ „Старинен Пловдив”, за специална сватбена фотосесия.
Тази и още много изненади очакват гостите на „Празниците на Стария град“ (17-23 септември). Богатата програма ще предложи за всеки по нещо – изложби, атракциони, концерти, конференции, разбира се запомнящ се откриващ концерт-изненада на Античния театър с ВХОД СВОБОДЕН за пловдивчани и гости на града, демонстрация на занаяти, програма за деца и много, много други.
Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.