Нови три победи за Елитните тимове от Академията

Първи успешната крачка в неделя направи „Берое“ U17

Във втори пореден кръг и трите Елитни тима на Академията записаха победи в първенствата си. Преди седмица най-напред „Берое“ U15 и „Берое“ U17 се наложиха над двата тима над „Ботев“ (Враца), а след това Берое U19 спечели Битката за Тракия срещу „Ботев“ (Пловдив). Сега силното представяне на трите състава се повтори, съответно срещу „Дунав“ (Русе), „Верея“ и „Сливен“.
Първи успешната крачка в неделя направи „Берое“ U17. Момчетата на Атанас Рибарски спечелиха тежкото си гостуване на „Дунав“ в Русе с 2:1. Попаденията бяха дело на Никола Маринов и Георги Маджаров.
Двубоят се игра на неравния терен на Университета в града и на моменти изобилстваше от нарушения. Първото полувреме на срещата завърши 0:0 след като в средата му гол на „Дунав“ бе отменен заради засада. Веднага след това играчите на „Берое“ успяха да създадат чиста възможност за гол, но не се възползваха. След почивката двата тима си размениха по още една възможност преди Никола Маринов да успее да отбележи. Две минути по-късно домакините върнаха попадението. В края на срещата обаче играчите на Атанас Рибарски успяха да отбележат още един гол и си тръгнаха с трите точки.
В следващия кръг „Берое“ U17 приемат „Локомотив“ (Пловдив). Мачът е на 23 септември, от 13:30 часа на Спортна база „Берое”.
След „батковците“ до успех стигнаха и най-малките представители на „Берое“ в Елитните групи. „Берое“ U15 взе дербито на Стара Загора, побеждавайки „Верея“ с 2:0. С успеха „зелено-белите“ излязоха начело във временното класиране на Елитната група, заедно с „Черно море“. Попаденията бяха дело на Красимир Тодоров, който се разписа още в 14-та секунда и Метин Ферди, отбелязал през второто полувреме. След почивката тимът, воден от Радостин Александров имаше тотален контрол над събитията, но стигна само до едно попадение. Пропуски направиха Йордан Желев, Метин Ферди, Красимир Тодоров и включилия се силно в срещата Димитър Иванов.
 „Мач, в който не показахме на какво сме способни, но въпреки това спечелихме. Радостно е, че имаме постоянство в резултатите си, но играта трябва да се поддържа също на високо ниво винаги.Още не сме в добра форма и тепърва имаме да подобряваме много, за да сме близо до оптималното ни моментно състояние. Гордея се с момчетата си, че въпреки всичко, успяват да държат висок стандарт и да изискват повече и повече от себе си“, заяви след двубоя наставника на „Берое“ U15 Радостин Александров, съобщава beroe.bg.
В следващия кръг „Берое“ приема „Локомотив“ (Пловдив), мачът е на 23 септември от 11 часа на Спортна база „Берое“.
Великолепното представяне в неделния ден допълниха най-големите – „Берое“ U19. Тимът, воден от Слави Жеков също спечели своя двубой  като буквално разгроми Сливен с 14:0. С хеттрик се отчете Мануел Иванов. По два гола реализираха Стоян Иванов, Стоян Вергиев, Божидар Димитров и Калоян Петров, по един гол отбелязаха Валентин Иванов, Христо Иванов и Мартин Маринов.
„Пълно превъзходство срещу един отбор, който много отстъпваше на нашия“, коментира след убедителния успех срещу Сливен наставникът Слави Жеков.
В следващия кръг „Берое“ U19 приема „Монтана“, мачът е на 22 септем,ври от 16 часа.