Международен Турнир с Награден фонд от 25000$ „Изида Къп“

Бронзовите статуетки са изработени от Добричкия майстор Христо Илиев

Вчера, 16 септември започна традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп“.

Турнирът се провежда в Тенис Клуб „Изида“ с подкрепата на Българската Федерация по тенис, “Изида” ООД и Община Добрич. Това е деветия международен турнир за жени от 2009 год. и седми подред с този награден фонд. Участват 54 състезателки от над 20 страни от 4 континента.

Първата поставена под номер 221 в света е румънката Андреа Роска.

Българското участие : Гергана Топалова- най-перспективната ни девойка топ 50 в международната ранглиста за девойки до 18 год. Другите българки са Ани Вангелова, Лия Каратанчева и Габриела Михайлова( която участва в турнира по двойки).   В момента Петя Аршинкова води с сет в квалификационния си мач за влизане в основна схема.

Мачовете от основната схема започват утре в 10 ч. Финалът по двойки ще е в събота 22.09 от 14 часa, а финалът поединично в неделя 23.09 от 10 часа. Победителката ще вземе 3900$ от наградния фонд и 50 точки за международната женска ранглиста на  WTA.  

И тази година шампионката  ще бъде наградена с  една от 30-те бронзови статуетки изработени от Добричкия майстор Христо Илиев. Те са копие на статуята в тенис комплекса на която той е автор. Статуетките бяха изработени през 2008 год.  с идеята да има награди за победителите за следващите 30 години. 

Информация за турнира има на www.itftennis.com , а на itf livescore могат да се следят всички мачове за деня.