Роси Денчева спечели титлата на сингъл при момичетата на "Изида къп"

Плевенчанката победи на финала представителката на Румъния Елена Руксандра

Георги Георгиев (ТК „Свиленград") и Росица Денчева (ТК „Плевен 90") спечелиха титлите на сингъл при момчетата и момичетата от международния турнир до 12 г. „Изида къп" в Добрич.

Днешният финален мач се оказа по-лек за Георги, който спечели срещу Александър Василев (ТК „15:40", Сф) с 6:0, 6:3.

Роси Денчева трябваше повече да изпоти срещу представителката на Румъния Елена Руксандра Бертя, за да направи обрат за крайното 4:6, 6:1, 6:1. За талантливата ни тенисистка това е втори пореден трофей от този турнир, след като го спечели и през миналата година, когато бе едва 11-годишна.

И двамата шампиони са част от „А" националния ни тим до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Техен треньор в националния тим е Даниел Ангелов.

В Добрич участваха и двата отбора по програмата, като „А" съставът се допълва от Павел Маринов (ТК „Суперспорт", Варна) и Каталина Петрова (ТК „15:40", София), а в „Б" формацията влизат Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър), Александър Василев (ТК „15:40", София), Никол Николова (ТК „Испано", Варна) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90") с треньор Александър Арсовски.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен