Кметът откри учебната година в кв. „Долно Езерово“

Мисия Бургас

17-09-2018, 17:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой и къде ще открива учебната година утре в Бургаско

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, се включи в тържеството на СУ "Иван Вазов", където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост

Кметът Димитър Николов и заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева откриха днес новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев", квартал "Долно Езерово". 220 деца учат в школото, а 25 от тях прекрачиха за пръв път днес училищния праг.

"Благодаря на родителите, че ни се довериха и избраха местното училище за обучение на децата си. Благодаря и на директора Женя Железова, и на учителите, че успяват да създадат такава среда, която да привлича децата. Каквото зависи от нас - ще го направим, от вас се иска да учите и да се развивате.
Ще благоустроим детската площадка и спортното игрище, а догодина ще ремонтираме изцяло столоват", каза Димитър Николов. "Гордея се с вашите успехи. С радост наблюдавам първите места, които завоювахте през годината с фолклорните си групи и клуб "Млад огнеборец". Въпреки силната конкуренция в големия град, вие успявате да покажете устойчиви резултати. Пожелавам ви с радост да усвоявате знанието", каза още кметът на Бургас.  

Учебната година беше открита с богата програма, в която участваха деца от всички класове на училището, както и първокласниците. Директорът на школото Женя Железова поздрави учителите, родителите и учениците и им пожела здраве и успех.

Представители на Община Бургас присъстваха на тържествата по повод първия учебен ден и в други бургаски училища. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска беше гост на откриването на учебната година в ППМГ "Акад. Никола Обрешков
"Нека този ден остане най- вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието", допълни тя. Кметът на Бургас присъства и на първия урок на първокласниците заедно с техните родители и преподаватели. Гост на откриването беше и Магдалена Манолова - териториален директор на ТД "Възраждане".