Удари първият звънец в Община Каварна

Мисия Каварна

18-09-2018, 09:44

Снимка:

Община Каварна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Каварна ще дофинансира обучението в паралелки с по-малко ученици

За трета поредна година всички деца като подарък получиха книжката „Каварна-моят роден край“

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе част от откриването на новата учебна години в училищата в Каварна - СУ „Стефан Караджа”,  ОУ „Йордан Йовков” , НУ „Братя Миладинови” и ПЗГ „Климент Тимирязев“. По случай откриването на учебната година г-жа Ставрева поздрави лично учителите, учениците и родителите с думите: „Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки ученик – Първият учебен ден. Това е ден, изпълнен с много емоции, трепет и вълнение. С гордост отстоявайте и съхранявайте традициите на българското образование. Нека днешният ден постави началото на една успешна и ползотворна за всички вас учебна година!“

За трета поредна година всички деца като подарък получиха книжката „Каварна-моят роден край“. По традиция новата учебна година бе открита с тържествени церемонии, песни и танци във всички училища на територията на Община Каварна.

Общо 127 първокласници прекрачиха днес прага на общинските училища в Каварна. Те са разпределени в пет общински училища. В СУ „Стефан Караджа“ в първи клас паралелките са две с общо 47 деца.  Две паралелки за първи клас, с по 22 и 23 деца има и в ОУ„ Йордан Йовков”. В начално училище „Братя Миладинови” децата в първи клас  са 26, те са разпределени в 2 паралелки. Училището в с. Белгун  посрещна шестима първокласници, записани в слята паралелка. В началното училище в с. Септемврийци първокласниците са трима.