Протест в Казанлък след масов бой на първия учебен ден

Животът

19-09-2018, 09:00

Снимка:

Кадър: Нова ТВ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Казанлък иска по-строги мерки за опазване на обществения ред

Хората обвиниха кмета и полицията, че умишлено крият информация по случая

Масов бой в първия учебен ден породи напрежение сред жителите на Казанлък. Те обвиниха кмета и полицията, че умишлено крият информация по случая. Местните се събраха на протест срещу престъпността, съобщава Нова ТВ.

"Инцидентът е между две групи младежи и е на битова основа. Наш екип пристигна на мястото веднага, след като получихме сигнал", обясни в "Здравей, България" Христо Петров, зам.-началник на полицията в Казанлък.

Първоначалната версия е, че причината за сбиването е момиче.

Пасторът от ромския квартал заяви, че в региона няма етническо напрежение. Той се извини от името на родителите на младежите, като каза, че те не насърчават подобни постъпки. Въпреки това жителите на Казанлък не са спокойни, защото случаите на ромска агресия са изключително много. Подадени са множество сигнали, но те не са получили адекватна реакция. Целта на мирния протест пред общината е да бъдат взети мерки.

 По думи на местните съгражданите им се притесняват да изразят мнението си по въпроса, защото след това получават натиск от работодателите си с цел да се запази етническият мир. Според тях е трудно да се работи с местната администрация, защото те толерират "само свои хора". Жителите се притесняват и от репресии заради двойното отношение. 

Община Казанлък ще даде специална пресконференция, която ще започне в 10.00 ч. Темата ще бъде ромската агресия и зачестилите сигнали. От общината заявиха, че искат по-строги мерки за опазване на обществения ред.