84 свободни работни места за младежи обявиха в Стара Загора

Заралии

20-09-2018, 09:10

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На обща трудова борса в Русе бяха обявени 96 работни места

Това обявиха на поредната трудова борса

13 фирми представиха своята дейност и подходящите позиции за младежи на поредната трудова борса в Стара Загора като обявиха 84 свободни места. Тя е част от проект „Готови за работа”.Представителите на бизнеса презентираха дейността на фирмите си и споделиха пред търсещите работа своите бъдещи потребности от работна ръка. Търсенето е предимно в сферата на техниката и технологиите, а най-търсени са оператори в производството, фрезисти, стругари, шлосери, програмисти и настройчици на машини с ЦПУ, ел. техници, ел. монтьори, както и строителен техник и общи работници в строителството. В сферата на медицината най-търсени са медицински сестри, рехабилитатори, лекари.  На трудовата борса бяха обявени и свободни места за кадрови войници и резервисти в Българската армия. Експертите от бюрото по труда представиха възможностите за обучение и квалификация, за кариерно развитие и реализация чрез EURES мрежата за европейска мобилност.

77 младежи посетиха срещите с местните работодатели и се възползваха отвъзможностите за пряк контакт с тях. Работодателите имаха възможността да направят подбор за някои от незаетите длъжности във фирмите си.

Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29- годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

Една от дейностите по проекта е организиране на трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели. През 2018г. това ще бъдат общо 56 такива борси.