3D анимация в спектакъл за старта на Есенния панаир

Атракцията е в 19.30 ч.

Грандиозен аудио-визуален спектакъл отново ще впечатли пловдивчани и гостите на града преди откриването на Есенния панаир. Два часа и половина публиката ще се наслаждава на концерт на звездите Дара и „Скандау“ и на мапинг шоу, което ще завърши с виртуална заря. Атракцията може да се види от всички желаещи днес от 19.30 ч. на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив.
Подобно нещо не е правено досега в България, твърдят от творческия екип, подготвящ празника. 3D мапингът е много авангарден,  ще изглежда като приказка с фентъзи герой и разтърсваща музика, подобна на звучащата във филма „Властелинът на пръстените“, описват сценаристите. Новост е 3D анимацията, която ще представи предстоящото 74-о издание на Международния технически панаир.
Създателите на проекта отново комбинират минало и бъдеще. Върху фасадата на една от най-красивите старинни сгради, построена в началото на 19. век, увлекателен 3D филм ще разкаже за иновации от  21-ви век, които ще бъдат демонстрирани на Есенния панаир. Така зрителите ще се потопят в атмосферата на две епохи и ще се любуват на микс от светлина, звук,  технологични ефекти и  елементи на модерното визуално изкуство.
На сцената до фонтана пред общината ще пеят Дара и група „Скандау“, за да създадат добро настроение в съботната вечер.
Идеята за концерт-спектакъл, посветен на Международния технически панаир,  се роди миналата година и предизвика възторг сред хилядите гости. Сега публиката отново ще има възможност да присъства на уникално представление. То е жест от  Международен панаир Пловдив  по повод  началото на най-голямото икономическо събитие в България, което ще се проведе от 24 до 29 септември.
Там  модерната индустрия може да се види на живо в експозициите на фирми от близо 40 държави. Те ще покажат технологии, продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване,  машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, автомобилната индустрия. Изложението ще бъде отворено от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа.   
Очаква се над 30 000 посетители от България и Европа да разгледат Международния технически панаир. Един от гостите ще спечели наградата, осигурена от организаторите – нов автомобил по избор измежду 7 модела.
На снимките: Фрагменти от мапинг шоуто, което предизвика възторга на хиляди зрители миналата година. Сега пловдивчани отново ще видят уникално представление по повод откриването на 74-ия Международен технически панаир.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"