Музикално приключение тази вечер в Пловдив

Желязка Белчилова и Александър Леков представят дебютния си албум

В Пловдив продължават Празниците на Стария град "По трихълмието на времето".

Днес, 23 септември, в 19:30 музикалният проект на Кирил Ненов Kutsulan ни пренася в света на българската митология: там, където властват всемогъщи и безсмъртни богове; там, където самодиви и змейове обитават реки, извори, пещери и пущинаци; там, където три орисници определят човешките съдби.

От 20:30 се впускаме в музикалното приключение, наречено Ailia X, заедно с Желязка Белчилова (вокал) и Александър Леков (бас-китара), които ще ни представят дебютния си албум “Pictures of a floating world”. Всяка от 11-те композиции в него представлява отделна картина, олицетворяваща подвижния и вечно-променящ се свят.

От 21:30 шеметното музикално приключение завършва подобаващо с Irfan – добре познати на почитателите на етно, уърлд, средновековна и готик музика не само у нас, но и по света. Irfan ще ни омагьосат с хипнотични вокали, мелодии и ритми, повлияни от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия и Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. Заедно с тях ще се впуснем по следите на изгубеното в пластовете на времето предисторическо универсално музикално наследство на света.