„Берое“ U19 победи и „Монтана“ – 4:1

Спорт

23-09-2018, 11:10

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ и „Етър“ не се победиха – 1:1

В мач от 7 кръг на Елитната група

Отборът на „Берое“ до 19 г. се наложи с 4:1 при домакинството си на „Монтана“ в мач от 7 кръг на Елитната група. Момчетата на Слави Жеков владееха инициативата през цялото време и спечелиха напълно заслужено.

„Берое“ поведе още с първата си атака в началната минута. Мартин Маринов бе изведен отлично на стрелкова позиция и не сбърка останал сам срещу вратаря – 1:0. Гостите успяха да изравнят в 7-та минута чрез Мирослав Манев, който се разписа с удар извън наказателното поле. Домакините успяха да поведат отново още преди почивката. В 24-та минута Калоян Петров преодоля елегантно стража на „Монтана“ и даде нова преднина за своя тим – 2:1.

„Зелените“ продължиха с атаките и след паузата, но не успяха да покачат своята преднина чак до 75-та минута, когато Калоян Петров бе съборен в пеналта и Валентин Иванов реализира отсъдената дузпа – 3:1. В последната минута Стоян Иванов центрира чудесно в наказателното поле и Галин Генчев оформи крайното 4:1 след удар с глава.

Така „Берое“ до 19 г. вече има в актива си 13 т. и се намира на 5 място в класирането. В следващия кръг момчетата на Слави Жеков приемат „Левски“ (София). Интригуващата среща е насрочена за 28 септември от 15:30 ч. на Спортна база „Берое“.