Евродепутати ще участват в граждански диалог "Добрич в Европа - какво следва?"

От 1 октомври в Добричка област започва проучването "Създай своя проект, за да промениш своята общност"

Депутатите в Европейския парламент Андрей Новаков и Емил Радев ще участват в граждански диалог "Добрич в Европа - какво следва?", съобщават от областния информационен център. Дебатът с гражданите, който ще се състои в художествената галерия в Добрич на 28 септември, ще се излъчва и онлайн. На срещата ще се разискват политиките на Европейския съюз за намаляване на икономическите и социалните различия между регионите в Европа, за бюджета на общността след 2020 година и как новостите ще се отразят на бъдещото развитие на Добричка област.
Събитието е част от националната инициатива на областните информационни центрове "Бъдеще на кохезионната политика на Европейския съюз". Кампанията е посветена на многогодишната финансова рамка - 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, както и на 30-годишнината на кохезионната политика на Европейския съюз.
От 1 октомври в Добричка област започва проучването "Създай своя проект, за да промениш своята общност". През целия месец в осемте общини ще бъдат поставени кутии, в които ще бъдат събрани специално подготвени бланки с проектни предложения на гражданите за подобряване на живота в общността. В дните на кампанията в училища и читалища в региона ще бъдат представени пет късометражни филма на европейски режисьори за мобилността в Европейския съюз, правата на европейските граждани, за внедряването на цифровите технологии и други.