Европейски ден на езиците се провежда в Пловдив

Събитията са в две училища

Днес отбелязваме Европейския ден на езиците. Празникът е обявен от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 г.
Информационен център „Европа Директно –Пловдив“ в партньорство с езиковите училища на града канят днес желаещите заедно да отпразнуват езиковото многообразие на Европа.
Целта на Еропейския ден на езиците е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.
В двора на Езикова гимназия „Пловдив” от 9.50 часа  и от 11.00 часа в двора на Езикова гимназия „Иван Вазов” ще може да се получат различни информационни материали за Европа, както и всеки да изобрази или напише на импровизирано "пано - простор“ любими думи и фрази на различни езици.
От 13:30 часа в залата на  ЕГ „Иван Вазов“ ще се проведе викторина от трите езикови училища в града под тепетата с допълнително включилите се младши посланици на Европейския парламент от ФЕГ на Пловдив. Викторината ще включва въпроси, насочени към езикови факти, неповторими думи, скоропоговорки на различни езици, игри за запаметяване; игрословици, знания за известни личности , които говорят различни езици.
Информационен център „Европа Директно – Пловдив” ще предостави допълнителни информационни материали на всички участници и зрители и много награди.