Каварна стана център на международен турнир по бридж

Мисия Каварна

28-09-2018, 10:11

Снимка:

Община Каварна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гости от 5 континента на Бридж феста в Албена

Вице шампион стана добричката топ двойка Драганка и Стефан Георгиеви

С приветствие към всички участници по случай Празника на Независимостта на България кметът на Община Каварна Нина Ставрева откри първия международен двойков бридж турнир ''Каварна 2018" в залите на едноименния хотелски комплекс в града. Поздравления към участниците поднесе и присъстващия на церемонията народният представител от БСП за България Красимир Янков.
Веднага след официалното откриване започна и оспорваната надпревара между участниците в турнира. След изиграването на двете квалификационни и една финална сесии с убедително превъзходство шампионската титла и наградите за първо място спечели топ двойката на Варна Димитър Пенев/роден в Каварна/ и Юри Перец. Вице шампион стана добричката топ двойка Драганка и Стефан Георгиеви,а третото място спечели друга рутинирана варненска двойка-Милко Славов и Иван Александров. Най силните румънски двойки участващи в състезанието-Виорика Младин-Валентин Думитру и Мариус Джорджеску-Драгош Лесан остнаха съответно на 7-мо и 9-то място.Първо място във финал"Б" спечели двойката
Адриан Конеа/Румъния/-Свилен Стойчев/Русе/.
Наградите на призьорите бяха връчени от началника на отдел"Спорт и младежки дейности" към Общината Павел Станчев, който благодари на присъстващите бридж майстори от България и Румъния за проявеното уважение към първия по рода си международен бридж форум организиран в Каварна,а организаторите от спортен клуб "Дама купа" благодариха от името на всички участници на домакините за перфектните условия за игра и настаняване, и наградите предоставени им от тях ,като и двете страни с удоволствие заявиха че този престижен спортен празник няма да е последен и прекрасния морски град догодина ще стане отново център на бриджа на България и Румъния.