Поздравления от Кмета на Казанлък за празника на Арсеналци

Животът

28-09-2018, 15:28

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Казанлък участва в откриването на 7 нови обекта в „Арсенал“

Бяха прочетени Поздравителни адреси и от президента Румен Радев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на отбраната Красимир Каракачанов

Тържествата за 140-годишнината от основаването и 94 години от присъствието на най-голямото предприятие в отбранителната индустрия на България на територията на Казанлък събра на фирмения стадион днес ръководството и служителите на „Арсенал“, представители на Президентството и Народното събрание, Министерство на вътрешните работи и Министерството на отбраната, държавни институции, общински съветници от Общински съвет – Казанлък, гости и партньори от страната, САЩ, ОАЕ и Русия.  

От името на Кмета на Община Казанлък в началото на днешния празник Поздравителен адрес прочете заместник-кметът Даниела Коева. Галина Стоянова изрази своята радост от участието си в откриването преди дни на седем нови обекта на „Арсенал“ в навечерието на празника. Към пожеланията за здраве и лично щастие по случай годишнината на Арсеналци Галина Стоянова посочва: „Смело мога да Ви поздравя и с грижовното ръководство, което имате в лицето на Николай Ибушев. Управленският Ви екип инвестира милиони не само за изграждане на нова инфраструктура и оборудване, но и в своите кадри, в тяхната квалификация, социални придобивки и условия на труд. Вие самите може да се поздравите с такъв работодател като Николай Ибушев, защото това е добър късмет за всеки български служител.“ Тя отбелязва водещата роля на оръжейницата за повишаване на стандарта на живот в Казанлък и неговото развитие и изразява своята благодарност като Кмет за доброто партньорство: „Днес искам да Ви поздравя и за още една значима обществена кауза за по-добър живот в Казанлък и за личната ангажираност на Николай Ибушев към разкриването на Технически колеж в нашия град.“

Преди началото на празничната програма бяха прочетени Поздравителни адреси към „Арсенал“ от президента Румен Радев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

В приветствието си изпълнителният директор Николай Ибушев припомни историята на създаването на първия военен завод в България и отбеляза различните аспекти, с които „Арсенал“ е уникален за страната. Сред тях той посочи развитието в дългосрочен план, силната социална политика, прекрасната Детска градина „Буратино“, активното участие на Арсеналци сред студентите на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София, подкрепата за дуалното обучение в града. „„Арсенал“ е предприятие на световно ниво, познато на всички световни изложения.“, заяви Ибушев и прикани своите служители да продължават да влагат труда си в „Арсенал“: „Защото просперитетът на „Арсенал“ е просперитетът на Казанлък.“.