Обрат – репортерът на „Господарите“ не е бит, пускат арестуваните

Журналистът само бил избутан, Прокуратурата обмисля дали да го обвини в лъжесвидетелстване

Обрат по случая с нападнатия репортер на „Господари на ефира“. Районната прокуратура във Велико Търново се отказва от искането си за постоянен арест на двамата обвиняеми за нанасянето на лека телесна повреда на Димитър Върбанов, съобщава Mediapool.

Двамата вече са на свобода, реши Районният съд в града.

Промяната идва заради кадрите от охранителните камери в склада, съхраняващ храни с изтекъл срок на годност, в който Върбанов твърдеше, че е бил хвърлен на бетонна площадка. От видеозаписите личи, че това не отговаря на истината.

Вместо това репортерът бива избутан навън, а след това сам пада, записва анонс, че срещу него е проявена агресия, а след това лежи на земята до идване на полицията.

В прокуратурата се обсъжда дали има данни за лъжесвидетелстване и набедяване от страна на журналиста. Това е заявила за „Дневник“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

С оглед на новите разкрития, колегите на Върбанов от Нова ТВ се разграничиха от него в обвъщение, публикувано на сайта на медията.

„В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента“, се казва позиция на медията.