Децата от кв.Столипиново "посетиха" 162 държави

Росен-Андрей Охеда разведе ученици в най-интересните кътчета на планетата

Световноизвестният пътешественик Росен-Андрей Охеда посети ОУ "Пенчо Славейков" в пловдивския кв.Столипиново. Той разказа на учениците там за невероятните си и особено опасни приключения по света. Охеда показа на учениците и от начален, и от прогимназиален етап своите приключения и премеждия при посещението на 169 от държавите по света. Той обясни, че е минал  през много опасни райони, снимал се е с опасни животни, бил е при различни племена, някои от които не особено дружелюбни - на всичко това станаха "свидетели" учениците от ОУ "Пенчо Славейков".
След като представи своите приключения, един от най-известните пътешественици на планетата откри Европейския ден на спорта в ОУ"Пенчо Славейков"-град Пловдив. Над 80 % от учениците се включиха във футболен турнир, състезания по лека атлетика, щафетни игри, петанк, паякова мрежа, флашмоб, модерни танци, мажоретни упражнения и други активности. Над три часа и половина продължи спортният празник в училището.
Пътешественикът сподели, че отдавна мечтае да посети Столипиново, че е чувал страшни неща за квартала. След посещението в училището той обиколи и тази част на града ни, за да се увери лично дали нещата, които е чувал, са верни.
* Росен Андрей Охеда е роден през 1972г. в Хасково. Баща му е кубинец, а майка му - българка. Майка му е преподавател в университет в Канада. Охеда е следвал няколко години астрономия в Москва, след което завършва Туризъм в Канада. Решава, че ще работи на кораб. И така, дванадесет години обикаля света плавайки на огромен кораб, но парите, които печели, мечтае да инвестира в пътешествия по света. Към днешна дата е обиколил 169 държави.