Обиколката на Европейска седмица на спорта #BeActive из България продължи в Нови Пазар

Анелия Синабова посети Средно училище „Васил Левски“

Главният експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич, Анелия Синабова, откри спортния празник в Нови Пазар, който е част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

Синабова посети Средно училище „Васил Левски“, в което се проведе открит час по физическо възпитание. В спортния празник взеха участие над 100 деца, които демонстрираха своите умения в спортовете футбол и хандбал. В този час учениците имаха възможността да се докоснат и да проведат тренировки с професионални треньори по тези спортове.

„Чрез този ден на спорта ние искаме да покажем, че мястото му е в училище. Спортът изгражда силни личности, хора, които могат да се справят с трудностите в живота. Спортът изгражда приятелства за цял живот. Спортът ни учи на честна игра. Спортът е здраве. Наша цел е да Ви насърчим да упражнявате любимия си спорт. Надявам се Вашите учители да бъдат по-всеотдайни, добри и чрез иновации и разнообразие заедно да осъществим тази мисия“, каза Синабова в своето приветствие по време на откриването на празника.

Към инициативата в Нови Пазар се присъединиха Жанета Желяскова – началник отдел „Хуманитарна политика и програми и проекти със социална насоченост” и Сийка Димитрова – главен експерт „Младежки дейности и спорт” за община Нови Пазар.

В края на спортния празник най-добре представилите се ученици получиха специални подаръци, които бяха връчени от Анелия Синабова.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България  са част от проекта на ММС  „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.