Показаха новите пространства за малки кучета в Общинския приют

Деца и доброволци участваха в кампанията "Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат"

Много деца и доброволци участваха в кампанията „Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат“, която се организира от Община Пловдив в приюта за кучета“, това заяви заместник-кметът Розалин Петков в днешния финален ден от кампанията, в който се отбелязва и Международният ден за защита на животните – 4-ти октомври.

Представени бяха новите специализирани пространства за малки кученца, пред които беше засадено дърво. Богатата програма включваше още изложби, благотворителен базар, демонстрации и съвети на ветеринари.

„Целта на кампанията е да ангажираме млади хора, които да се грижат за животните“, обясни Георги Божев, директор на ОП „Зооветеринарен комплекс“.

Специални грамоти за активно участие получиха учениците от ОУ „Яне Сандански“. Изложба с рисунки, есе и стихове на приятели на приюта от община Марица, изготвени от деца от Народно Читалище „Архангел Андонов 1928 г.“, с. Царимир и ОУ „Граф Николай Игнатиев“, с. Граф Игнатиев бяха показани на гостите.

На място имаше и тематичен базар за предмети, изработени от Сдружение „Паралелен свят“ и ученици от ПГО „Ана Май“ – Пловдив. Ученици от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив продължиха и през тази кампания с изрисуването на цветни картини по стените на новоизграденото бебешко отделение в приюта.

Филм, изготвен от БНТ – Пловдив и посветен на работата на приюта бе прожектиран за първи път на присъстващите.

Ако искате да осиновите куче, може да посетите общинския приют на ул. „Пазарджишко шосе“ 4- ти километър, или да се обадите на телефон: 032/966-184, e-mail: zvk_plovdiv@abv.bg