Да стигнем с велосипед до Луната - от Пловдив!

Ентусиасти ще преминат заедно 384 400 км

Вело предизвикателството - да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната, завладява Пловдив днес. Професионалисти и любители се качват на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. Стартът в Пловдив ще бъде даден в 11:00 ч. до парк "Лаута" ¬– на кръстовището на улиците "Проф. Цветан Лазаров" и ул. "Стоян Паразов" (срещу фитнес центъра). Регистрацията за професионалистите започва в 10:00 ч., а за любителите - в 11:00 ч. и продължава през целия ден.
Уникалното спортно събитие "ДЗИ Вело" предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. Всички включили се, могат да прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ - история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  - до завършването на тяхната бакалавърска степен.
Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди.
За да се включите в приключението във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта www.dzivelo.bg. За всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.
Предизвикателството в България започна в Бургас. Там се включиха 97 професионални участници от София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен, както и десетки любители. При първия вело тур в България бяха изминати общо 1886 км. Третата спирка от вело турнето е Стара Загора. Там „ДЗИ Вело“ гостува на 13 октомври като част от тържествата по повод празника на града.

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"