"Ботев" победи "Дунав" у дома, след като изоставаше

Срещата завърши при резултат 4:1

Ботев Пловдив победи с 4:1 у дома Дунав Русе. Мачът беше от 11-ия кръг на първенството в Първа лига.

В 17-ата минута след изпълнение на ъглов удар Петър Патев се извиси над всички и стреля с глава в страничната, а при добавката Ахмед Ахмедов отблизо вкара топката в мрежата за 0:1.

След гола възпитаниците на Николай Киров поеха инициативата в срещата и атаките към вратана на русенци зачестиха. Така се стигна до 29-ата минута, когато след неразбирателство в отбраната на Дунав топката попадна в Стивън Петков, който я добута в мрежата за 1:1.

Канарчетата продължиха с пресата и в 36-ата минута осъществиха обрат след автогол на Петър Патев. Защитникът на русенци отклони топката в собствената си врата след остро центриране на Тодор Неделев от корнер - 2:1.

Третият гол във вратата на Дунав падна отново след изпълнение на корнер. В 70-ата минута след центриране на Неделев Кристиан Димитров засече с глава и ознаменува силното си представяне от началото на първенството със своя първи гол за сезона за 3:1. А в 79-ата минута при поредната атака на пловдивчани много активният в мача Джонатан Перейра центрира отлично в наказателното поле, където Лъчезар Балтанов надскочи противник и с глава вкара своя четвърти гол в последните три мача за крайното 4:1.