Завършва One Dance Week 2018

Фестивалът обръща поглед към Литва с впечатляващи спектакли

Наближава последният четвърти уикенд на One Dance Week 2018.
В него фестивалът обръща поглед към Литва с впечатляващи спектакли, носители на най-престижни литовски награди.
В ГОДОС (12 октомври) танцовата компания AURA Dance Theatre и една от водещите хореографи на Литва Бируте Летукайте пресъздават на сцената популярни митове от балтийската държава. Представлението е в две части, а към литовските артисти се включват и норвежците от Panta Rei Dance Theatre, които интерпретират отдавна изчезналата от езика дума „godos“ като „песен на душата“.
В събота, 13 октомври, закриващият уикенд на ONE DANCE WEEK 2018 навлиза в света на магическия реализъм на компютърните игри и литературата със спектакъла GAME OVER. Двамата герои в GAME OVER прескачат от едно „игрално“ ниво в друго, провокирайки въображението на зрителя чрез движения, визуални ефекти, музика на живо и омагьосания син пуловер от разказа на емблематичния аржентински писател Хулио Кортасар.
Честта да закрие 11-то издание на ONE DANCE WEEK заслужено - и напълно тематично - е дадена на трима литовски изпълнители, които иронизират творческия процес, гилдията и танцовата сцената в родината си. На 14 октомври те отговарят на въпроса какво представлява съвременният танц с много чувство за хумор и самоирония. СЪВРЕМЕННО? надниква зад кулисите и не спестява нищо от живота, работата, вдъхновенията и трудностите на днешните танцови артисти.
ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата. Основни партньори са Пътища Пловдив, Programista;, M + W Media Networks, Resalta, BlackPeak Capital, DressYou.bg, Елвеко и BULPROS. Технологичен партньор е Vivacom.
За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com.

Спектаклите са петък-неделя
12-13 октомври 2018, 19:30
14 октомври 2018, 17:30
Дом на културата "Борис Христов", Пловдив
 
 
 
 



 
 
 
 

 


Дом на културата "Борис Христов"
 
 
 
 

 

   
ГОДОС // 12.10.2018