Трета извънредна дата за "Великият укротител“ на ONE DANCE WEEK

Ще бъде представен извънредно на 30 септември от 17:30 часа

Спектакълът „Великият укротител“ на Димитрис Папайоану ще бъде представен извънредно на 30 септември от 17:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в рамките на ONE DANCE WEEK 2018. Фестивалът обявява трета допълнителна дата поради огромния интерес към продукцията на гръцкия хореограф и продължаващото записване в листата за чакащи. Билетите за първоначалните две дати - 28 и 29 септември - бяха напълно изчерпани.
Повече от два месеца преди дългоочакваното първо гостуване на Димитрис Папайоану в България, публиката ще има още една възможност да се докосне до омагьосващата работа на един от най-известните и изкусни артисти в света на съвременните изпълнителски изкуства.
“Великят укротител“ е спектакъл-съзерцание, в който се преплитат древногръцки култ към човешкото тяло, препратки към известни картини и произведения на изкуството и впечатляваща подвижна сценография. „Великият укротител“ разголва душата и тялото, руши табута и се опитва да помири противоположните чувства, които бушуват във всеки.
Димитрис Папайоану е балканската звезда на съвременната танцова сцена, създател на множество награждавани авторски пърформанси и спектакли, творчески директор на впечатляващите церемонии на Олимпийските игри в Атина (2004) и първите Европейски игри в Баку (2015), както и първият автор на нов спектакъл за трупата на легендарната Пина Бауш във Вутерпал - “Since She” (2018).
„Великият укротител“ ще бъде представен в Пловдив преди официалните премиери в Англия и САЩ.
11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, ще се проведе между 21 септември и 14 октомври в Пловдив. За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com
ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за Култура и Изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.