Награждават победителите в конкурса "Добромир Тонев“

Церемонията по награждаване е от 18:00 ч.

С церемония по награждаване ще приключи VIII-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружеството на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „Паисий Хилендарски“, Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“, с медийното партньорство на БНР – Пловдив и БНТ 2.
Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета.
Традиционна е и наградата, осигурена от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник- декана на факултета.
Специални награди са осигурени и от партньорите на конкурса – специална награда за млад поет, осигурена от Радио Пловдив; ваучер за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“; Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 13 октомври, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.