Неутрализираха организирана престъпна група за данъчни престъпления в Пловдивско

Иззети са документи и над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност

Неутрализирана е организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас.
 При спецоперацията на ГДБОП и Специализираната прокуратура са иззети документи и над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност. Повдигнати са обвинения на петима души
Участниците в групата са задържани при специализирана операция, проведена на 16 октомври от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ и Специализираната прокуратура. За разкриването на престъпната им дейност съдействие са оказали експерти на НАП.
Според събраните данни, групата е сформирана през май 2015 г. с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.
По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана (това установява назначена експертиза). Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.
С постановление на наблюдаващия прокурор от днес, 17 октомври 2018 г., на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания накзателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за него. Той има двегодишна условна присъда, също за данъчни престъпления, чийто четиригодишен изпитателен срок не е изтекъл.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"