Лили Сотирова представя "Съзерцание в безкрая“ в Пловдив

Това е първата й поетична книга

Първата поетична книга на младата художничка, моден дизайнер и поет Лили Сотирова, озаглавена „Съзерцание в безкрая“, ще бъде официално представена в Пловдив. Събитието ще се състои тази събота от 18:30 часа в експозиционната зала на Пловдивския културен институт.
„Съзерцанието представлява затихнал ум, в който е молитвата към безкрая. Думите разпръснати се съединяват в пространството. Затваряме очи и усещаме Вселената и всеки полъх от диханието й. То е вътрешната връзка с непонятното.“, споделя младата авторка.
Лили Сотирова е родена в София. Професионалното си образование в областта на изкуството стартира в Национална художествена гимназия „Илия Петров” със специалност „Живопис”. Продължава обучението си в колеж „Арт Авангард” в София, където изучава тенденциите в модата и моден мениджмънт. Висшето си образование по моден дизайн получава в Арт Институт в Далас, САЩ и Нов Български Университет в София, където едновременно изучава и програма „Съвременна философия”.
Лили започва да пише поезия от доста ранна възраст и нейни авторски стихове намират място в едни от най-четените портали за литературно творчество – „Литернет“ и в „Словото“. Характерно за творчеството на Лили Сотирова е, че тя умело съчетава не само живописта и модния дизайн, но и живописта и поезията. Нейните картини имат тема и сюжет, изразени чрез абстрактни или декоративни композиции и експресивни багри, а стиховете й са проникновени и образни. Творческите й проекти се раждат от непрекъснати търсения и философска задълбоченост, резултат на поетично мислене и емоционални състояния. Стиховете, често създавани заедно с картините, допълват дълбочината на внушението.
До този момент Лили Сотирова е представила седем самостоятелни изложби, в които изображението на всяко платно е съпътствано със слово чрез нейните стихове.
Първата самостоятелна стихосбирка „Съзерцание в безкрая“ е нежно допълнение към творчеството на Лили Сотирова, която представи от 29 септември за първи път в Пловдив и своя самостоятелна изложба-живопис  „Етапи живот“.
Входът е свободен.