Марсилия и Милан не ги блазни Лига Европа

Домакинските загуби от Лацио и Бетис потвърждават това

Марсилия и Милан не ги блазни Лига Европа. Домакинските загуби в групите от Лацио с 1:3 и от Бетис с 1:2 потвърждават тази теза

 

И ако Милан е в период на реконструкция, то какво да кажем за Марсилия. Отборът на Руди Гарсия през май 2018 бе стигнал финал за тази купа. Загуби го в Лион от Атлетико Мадрид с 0:3. Но самото достигане до тази фаза показа,че марсилци имаха сериозно отношение към тази купа.

Повечето грандове от топ първенствата на Европа уж се радват на класиране в Лига Европа,но явно е само привидно. Остава им горчилката,че не са се класирали в групите на Шампионската лига. И с някои мачове показват,че нямат интерес към този турнир. Колкото и да има увеличение на премиите. То не е като на кралската маса на Шампионската лига.

Чест прави на Лацио,че върви напред в този турнир. Да припомним,че в миналото издание лациалите загубиха драматично на четвъртфинал от Залцбург. Иначе те можеха да играят на полуфинал точно с Марсилия и явно изхода от двата двубоя нямаше да е ясен.

Сега,за Марсилия и Милан остана една възможност,ако искат  наистина да продължат напред в турнира. А именно да спечелят гостуванията си в Рим и Севиля.