Фьолер: Марадона е ненадминат

Играл съм доста пъти срещу него

Изпълнителният директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер определи днешния рожденик Диего Марадона за футболист №1 за всички времена. Легендарният нападател на Германия, който има 90 мача и 47 гола за Маншафта, поставя героя на Аржентина от 1986 година над Пеле, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Имам доста двубои срещу Диего. Играл съм срещу него както с националния отбор, така и с фланелката на Рома, когато той беше лидер на Наполи.
„Много хора твърдят, че Пеле е най-великият за всички времена. Сега е модерно да се казва, че без конкуренция в цялата история са Меси и Кристиано Роналдо. Моето виждане обаче е друго. За мен Марадона е №1 и няма друг футболист като него", каза изпълнителният директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер във връзка с рождения ден на Диего. Легендарният аржентинец става днес на 58 години.

"Имам доста двубои срещу Диего. Играл съм срещу него както с националния отбор, така и с фланелката на Рома, когато той беше лидер на Наполи”, добави немецът, който на високо ниво е играл два пъти срещу Марадона – на световните финали през 1986 и 1990 година. Първия път печели Аржентина, а втория – Германия.