Министър Кралев запозна министрите с младите олимпийци преди днешното правителствено заседание

Премиерът поздрави младите олимпийци

Медалистите от младежката олимпиада в Буенос Айрес на среща при премиера. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев запозна министрите с младите олимпийци преди днешното правителствено заседание, съобщава tribune.bg.

„Благодаря на треньорите, защото без вас нищо не става. Второ, благодаря на тези млади деца, защото именно такива като вас трябва да станат пример за всички останали - като има някой по-буен и агресивен, да отиде в залата по борба, по щанги, за да види, че не е лесно. Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има“, коментира Борисов и каза на младите спортисти, че могат да го наричат „чичо Бойко“.

„Ако се преборим и за Младежката зимна олимпиада, ще имаме успех. И най-важното е понеже сте в такава възраст – в България най-често се губи добрият спортист в тази възраст, когато славата започва да изпреварва ума и тогава е най-тежко. Така че слушайте треньорите, защото те са най-важни, за да може да продължават успехите и занапред“, каза още Борисов.

Българските деца се представиха феноменално в Буенос Айрес и се прибраха с 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите ни отличия са на сметката на Галя Шатова (вдигане на тежести) и на Едмонд Назарян (борба).  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен