Евгени Крусев провери ремонта на ул. „Боянска“, район „Витоша“

"Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното осветление и тротоарните настилки на ул. “Боянска“ в район „Витоша“, която е една от основните за квартала." Това каза заместник-кметът по направление транспорт на Столична община Евгени Крусев при проверка на обекта.

"Очакваме до две седмици да бъде завършен основния ремонт на ул. “Боянска“, но ако има закъснение, изпълнителят ще бъде санкциониран" – посочи зам.-кметът Крусев.

Изпълнител на обекта е ПСТ ГРУП ЕАД. Работата по основния ремонт на ул. “Боянска“ започна в началото на октомври, като срокът е 25 дни. "Поради промяна на нивелетата има обосновано закъснение в изпълнението, но ако фирмата не приключи обекта в близките дни, ще има реално закъснение, за което ще бъде и санкционирана" – каза също Крусев.

Работите включват цялостна подмяна на настилката на улицата, която е близо километър, с ширина на пътното платно 9 м, две ленти по 4,5 м в посока. В зоните на кръстовищата и на пешеходните пътеки се предвижда поставянето на тактилни ленти от червени бетонови плочи.

Много важно за изпълнението на улицата е отводняването. За целта е предвидена цялостна подмяна на пътния окоп с нов облицован. Наредени са нови бордюри, изграден е канал с дължина 57 м. Направени са основните работи за новото улично осветление: шахти, фундаменти, тръбна мрежа и предстои поставянето на стълбовете.

Приключва и работата по тротоарите на бул. “Арсеналски“, изправят се част от стълбовете на контактно-кабелната мрежа. Извършват се довършителни работи по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“ и ул. “Хемус“ в район „Слатина“.