Близо 1500 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер

“Малки изследователи, големи откритития" гостуваха в три български града

Научната лаборатория за деца на Байер “Малки изследователи, големи открития“ посрещна близо 1 500 ученици в три български града. Децата имаха възможността да се запознаят с пет интересни експеримента и да видят забавната страна на химията и биологията. Демонстрациите бяха проведени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, представители от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св.Климент Охридски“, студенти от Аграрния университет - Пловдив и доброволци от Байер България.
"Благодаря за поканата да бъда част от демонстраторите в инициативата. Върнах се много щастлива от лабораторията. Оживлението и интересът на децата бяха изключително зареждащи! Дано има повече такива инициативи, защото мисля, че е полезно и вдъхновяващо както за нас демонстраторите, така и за самите участници", сподели Сияна Пеева, доброволец от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.
"Децата са нашето бъдеще, надежда и радост. Те са и лицето на обществото утре. Децата имат право да учат по един нов и различен начин. Те имат право да експериментират смело в живота. Щастливи сме, че посредством Научната лаборатория тази година достигнахме до 1500 деца, давайки им възможност и платформа сами да усетят магията на химията по един ефикасен и увлекателен начин. Благодарим сърдечно на партньорите си в тази инициатива", заяви 
Екатерина Карпузова, търговски директор на отдел "Фармацевтични продукти", Байер България.
Проектът беше осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София-град, Регионалното управление на образованието в  Пловдив, Регионалното управление на образованието въвъ Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет - Пловдив.